Annons

Nya australiska sanktioner mot ryssar

Australien • Publicerad 14 mars 2022
Australiens utrikesminister Marise Payne. Arkivbild.
Australiens utrikesminister Marise Payne. Arkivbild.Foto: Hamish Blair/AP/TT

Australien har tillkännagett nya sanktioner riktade mot ryska affärsmän och deras anhöriga, meddelar utrikesdepartementet.

Totalt riktas sanktioner mot 33 personer, däribland fotbollslaget Chelseas ägare Roman Abramovitj och Gazproms vd Alexej Miller, rapporterar CNN.

Annons

"De sanktioner som har aviserats i dag stärker Australiens åtagande att sanktionera de människor som har samlat på sig enorma personliga rikedomar och är av ekonomisk och strategisk betydelse för Ryssland", säger Australiens utrikesminister Marise Payne, i ett uttalande.

"Många av dessa oligarker har underlättat, eller direkt gynnats av, Kremls olagliga och oförsvarbara handlingar i Ukraina sedan 2014."

Australien gör som USA, Storbritannien, Kanada, EU och Nya Zeeland som har infört omfattande sanktioner mot ryska nyckelpersoner efter Rysslands invasion av Ukraina.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons