GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya anklagelser mot Aung San Suu Kyi

Myanmar • Publicerad 14 januari 2022
Myanmarier bosatta i Thailand demonstrerar för att kräva att Aung San Suu Kyi friges. Arkivbild.
Myanmarier bosatta i Thailand demonstrerar för att kräva att Aung San Suu Kyi friges. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Myanmars militärjunta riktar fem nya korruptionsanklagelser mot den avsatta ledaren Aung San Suu Kyi i samband med beviljande av tillstånd för att hyra och köpa en helikopter, uppger en företrädare för landets rättsväsende.

Suu Kyi, som har suttit fängslad sedan militärkuppen i början av förra året, står redan inför rätta för fem andra korruptionsanklagelser. Var och en av anklagelserna kan straffas med upp till 15 års fängelse och böter. Hon har även åtalats för andra brott och har dömts till sex års fängelse för olaglig import och innehav av walkie-talkies och för brott mot coronarestriktionerna.

Hennes anhängare och människorättsgrupper anser att anklagelserna mot henne fabricerades av militären för att motivera militärkuppen och hindra henne från att återvända till politiken. Regeringen har tillbakavisat kritiken.

Militärkuppen hindrade Suu Kyi och hennes parti NLD från att påbörja en andra femårsperiod vid makten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.