Annons
Nyheter

Ny mordutredning efter uppgifter om Madeleine

Belgien • Publicerad 11 juni 2020
Tyske åklagaren Hans Christian Wolters avslöjar nya uppgifter om Madeleine McCanns försvinnande. Arkivbild.
Tyske åklagaren Hans Christian Wolters avslöjar nya uppgifter om Madeleine McCanns försvinnande. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Belgiska myndigheter har återupptagit en utredning om mordet på en tysk tonåring 1996, eftersom mordet kan ha kopplingar till det misstänkta mordet på den försvunna brittiska flickan Madeleine McCann.

Det belgiska beslutet fattas sedan åklagarmyndigheten i Braunschweig i Tyskland tror sig ha gjort ett genombrott i flickan McCanns försvinnande. Åklagare där utreder en 43-årig tysk man som utpekas som misstänkt i Madeleines försvinnande.

Annons

Avslöjandet har väckt de belgiska åklagarnas intresse, då det finns likheter med det ouppklarade mordet på 16-åriga Carola Titze. Hon återfanns lemlästad och mördad i turiststaden De Haan vid Belgiens kust. Bland de misstänkta fanns då en tysk i 20-årsåldern. Utredningen avslutades 2016 utan att fallets lösts.

Polis och åklagare vill granska om det finns samband med de senaste uppgifterna om Madeleine McCann, som försvann från familjens semesterboende i Portugal 2007. Hon var då tre år gammal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons