Annons
Nyheter

Ny koranprovokation i Rosengård

Brott • Publicerad 11 september 2020
Polisen larmades på fredagsmorgonen till Rosengård i Malmö efter det att någon eller några bränt en koran. Arkivbild.
Polisen larmades på fredagsmorgonen till Rosengård i Malmö efter det att någon eller några bränt en koran. Arkivbild.Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Polisen i Skåne spanar efter den eller dem som på fredagsmorgonen bränt en koran i Rosengård i Malmö, efter ett larm vid 8-tiden på morgonen.

– Vi har flera patruller som letar, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisen i Skåne.

Annons

Hon vill inte kommentera eventuella vittnesuppgifter.

– Vi har att jobba med, men jag kan tyvärr inte kommentera vad eller hur närmare än så, säger Sara Andersson.

För knappt två veckor sedan ledde en koranbränning som drevs fram av den högerextreme danske politikern Rasmus Paludan till våldsamma upplopp i Malmö.

Paludan har sökt och nekats demonstrationstillstånd på flera orter i Stockholmsområdet i helgen. I torsdags publicerades en film på Youtube där en man, iförd en keps från Paludans parti Stram Kurs, ses bränna en koran i Rinkeby i Stockholm. Polisen har efter den händelsen upprättat en anmälan om hets mot folkgrupp.

Polisen i Skåne har på fredagen inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada i samband med händelsen, och rapporterar att det är lugnt på platsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons