Annons
Nyheter

Ny Ipad fungerar inte i svenskt 4G

Att den nya Ipaden skulle fungera i de snabbare 4G-näten var ett av säljargumenten när den nya "paddan" presenterades på onsdagen.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2012
Foto: Paul Sakuma/Scanpix

Men nu verkar det som att europeiska Ipad-användare får surfa vidare med 3G.

Den nya Ipaden är anpassad för det nordamerikanska 4G-nätet, som använder andra frekvenser än det svenska. Den använder frekvenserna 700 och 2 100 megahertz, frekvenser som i Sverige och stora delar av Europa används för 3G men inte 4G. Därför fungerar den nya Ipaden inte i det svenska 4G-nätet, skriver Telekomnyheterna.

Annons

– Vi vet inte om den här modellen kommer att säljas på våra marknader eller inte, vi håller på att klargöra detta med Apple. Om den skulle göra det skulle den fungera med 3G och wifi, men inte med 4G, säger Thomas Jönsson, informationschef på Telia Sonera, till TT.

Den nya Ipaden släpps den 23 mars, skriver Apple i ett e-postmeddelande till TT, och hänvisar till en artikel på alltommac.se. Artikeln handlar om att den nya Ipaden inte kommer att fungera med svenskt 4G och Apple uppger i artikeln att man inte har någon annan information än den som gavs i presentationen av den nya Ipaden på onsdagen. Det verkar alltså inte som att det finns någon annan version av den nya Ipaden som kan komma att fungera i de europeiska 4G-näten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons