Annons
Nyheter

Ny introduktion för nyanställda i staten

Arbete • Publicerad 2 december 2022
Alla nyanställda i staten ska får en webbaserad introduktionsutbildning. Arkivbild.
Alla nyanställda i staten ska får en webbaserad introduktionsutbildning. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Alla nyanställda inom staten ska få en allmän introduktionsutbildning som Statskontoret är på väg att ta fram, skriver fackförbundet ST:s tidning Publikt.

Utbildningen, som tas fram på uppdrag av regeringen och som beräknas ta ungefär två timmar, ska finnas på webben till sommaren.

Annons

De flesta myndigheter har egna introduktionskurser. Den nya ska ge grundläggande kunskap om det gemensamma för alla som jobbar i statsförvaltningen, exempelvis de regler och förutsättningar som styr arbete samt kraven på saklighet och opartiskhet.

Utgångspunkten ska vara den statliga värdegrundens sex principer om demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt samt effektivitet och service.

Utbildningen kommer enligt Statskontoret inte att ersätta myndigheternas egna, mer verksamhetsanpassade, introduktioner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons