Annons
Nyheter

Ny bok ska vägleda nyanlända forskare

Utbildning • Publicerad 13 oktober 2022
Guideboken "A beginner's guide to swedish academia", utgiven av Sveriges unga akademi. Pressbild.
Guideboken "A beginner's guide to swedish academia", utgiven av Sveriges unga akademi. Pressbild.Foto: Sabina Johansson/Sveriges unga akademi

En nybörjarguide för de som kommer till Sverige från utlandet för att forska. Det är idén bakom den nya boken "A beginner's guide to swedish academia", skriver Universitetsläraren.

Boken kom till på grund av svårigheterna som finns för internationella forskare att komma in i det svenska systemet, enligt Philippe Tassin, professor i fysik vid Chalmers tekniska högskola och en av de tio forskare som har skrivit guiden.

Annons

– Det finns mycket man behöver veta när man kommer hit. Boken är till för att ge samlad information om allt det, säger han till tidningen.

Vikten av att skaffa ett personnummer direkt, en överblick över svenska lärosäten och typer av tjänster som finns och vilka rättigheter man har som internationell forskare är några av sakerna som tas upp i guiden.

Boken finns att ladda ned gratis på Sveriges unga akademis hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons