Annons
Nyheter

Nu är extra registreringsskylt tillåten

Mest vanligt är att det är cykelhållare som sitter i vägen. Men från och med nu är det tillåtet med en extra registreringsskylt på fordonet om den ordinarie skylten är skymd.
Trafik • Publicerad 3 februari 2022
Nu är det tillåtet med en extra registreringsskylt på fordon om exempelvis en cykelhållare sitter i vägen för den ordinarie. Arkivbild.
Nu är det tillåtet med en extra registreringsskylt på fordon om exempelvis en cykelhållare sitter i vägen för den ordinarie. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/TT

Åtgärden kommer att underlätta polisens trafikövervakning och för exempelvis uttag av trängselskatt och broavgifter, enligt ett pressmeddelande från Transportstyrelsen.

Fordonsägare har ansvar för att en skylt enkelt ska kunna avläsas. Tidigare har en extra registreringsskylt varit förbjudet, men från och med onsdagen lättas reglerna om den ordinarie skylten är skymd.

Annons

"Min bild är att folk är angelägna om att göra rätt. Men att det framstått som orimligt att man ska behöva ta loss registreringsskylten från bilen för att sätta den på cykelhållaren varje gång den ska användas." säger Christofer Kärrdahl, strateg på Transportstyrelsen enligt texten.

En extra registreringsskylt kan beställas av Transportstyrelsen. Den kostar 62 kronor och ska komma till folkbokföringsadressen två-tre arbetsdagar efter beställning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons