Annons
Nyheter

Norsk säpochef hade olovligt vapen på kontor

Norge • Publicerad 10 juni 2020
Chefen för den norska säkerhetspolisen, Hans Sverre Sjøvold, får böta sedan han ertappats med olovliga vapen på sitt kontor. Arkivbild.
Chefen för den norska säkerhetspolisen, Hans Sverre Sjøvold, får böta sedan han ertappats med olovliga vapen på sitt kontor. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpic/TT

Chefen för den norska säkerhetspolisen PST (Politiets sikkerhetstjeneste) har under två års tid haft olovliga vapen på sitt kontor. Chefen Hans Sverre Sjøvold fick i förra veckan ett bötesföreläggande på 50 000 norska kronor, rapporterar VG.

Avslöjandena om vapnen kom sedan tidningen avslöjat att Sjøvold tagit emot flera handeldvapen av änkan till en bekant, och ska ha förvarat vapnen på kontoret på justitiedepartementet, skriver NRK. Det ska röra sig om tre vapen: två revolvrar och en pistol.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons