Annons
Nyheter

Norsk polis sköt mot man med paraply

Norsk polis sköt varningsskott efter ett larm om en man som gick omkring med ett skjutvapen. Det visade sig att mannen bar på ett paraply.
Norge • Publicerad 6 juli 2022
Norsk polis sköt varningsskott mot en man som bar ett paraply. Arkivbild.
Norsk polis sköt varningsskott mot en man som bar ett paraply. Arkivbild.Foto: NTB via AP/TT

Händelsen inträffade i Moss i södra Norge. Beväpnad polis och helikopter kallades till platsen efter att mannen setts gå på en gångstig intill en skola natten till lördagen, med vad som tycktes vara ett vapen med tvåhandsfattning.

– Eftersom det var en allvarlig händelse ryckte polisen ut med flera resurser, säger Kristoffer Haakonsen på Moss polisstation till lokala medier.

Annons

Haakonsen berättar att en polispatrull påträffade mannen och anropade honom. Poliserna såg att mannen höll i något men inte vad.

Mannen själv berättar för tidningen Moss Avis att han såg flera polisbilar och sirener, men att han inte förstod att uppmärksamheten gällde honom.

– Jag hörde att de ropade men inte vad. Jag ropade tillbaka att jag inte hörde och gick närmare.

Polisen sköt då ett varningsskott.

– Då går skottet av och jag hör någon skrika "lägg ifrån dig vapnet". Jag blir livrädd och skriker igen och igen att det är ett paraply, säger mannen.

Polisen bekräftar i efterhand att det var ett paraply som mannen bar på.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons