Annons
Nyheter

Norge slopar kritiserat alkoholstopp

Coronaviruset • Publicerad 13 januari 2022
Barer har hållits stängda sedan Norges regering införde alkoholstopp på serveringsställen. Arkivbild.
Barer har hållits stängda sedan Norges regering införde alkoholstopp på serveringsställen. Arkivbild.Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Norge lättar något på coronarestriktionerna från och med fredagen, och öppnar återigen för alkoholservering på restauranger, barer och hotell, meddelar regeringen.

Alkohol får hädanefter serveras fram till klockan 23, och gästerna måste ha slutat dricka alkohol senast klockan 23.30. All servering måste ske vid borden och sällskapen måste hålla minst en meters avstånd till varandra.

Annons

Alkoholstoppet infördes i mitten av december i fjol som ett försök att stoppa smittspridningen av coronaviruset.

Stoppet har slagit hårt mot restaurangnäringen. Före jul gick arbetsgivarorganisation NHO och fackförbundet Fellesförbundet ut och vädjade om att tillåta alkoholservering fram till klockan 22. Oppositionspartierna Fremskrittspartiet och Miljøpartiet De Grønne har krävt att alkoholstoppet slopas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons