Annons
Nyheter

Nokias flaggskepp dröjer lite

Efter olika bud om förseningar lovar nu Nokia att det nya flaggskeppet N 8 ska finnas i butikerna i oktober.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Nokias nya modell N8.Foto: JONAS EKSTRMER / SCANPIX

Nokia har aldrig haft så stora förväntningar på en enskild telefon.

Det senaste dygnet har det talats om att N 8 skulle försenas ett par veckor på grund av fortsatta arbeten med operativsystemet. Det dementerades av Nokia som i stället beskrevs orsaken till förseningarna som rent logistiska.

Annons

Beskedet på tisdagen var att telefonen "skeppas" som tidigare utlovats i slutet av tredje kvartalet. De som har förbeställt en telefon får den i oktober och i nästa månad ska den också finnas i butikerna.

Nokialedningen sticker inte under stol med att de egna förväntningarna på telefonen är enorma. Den finska jätten har hamnat på efterkälke sedan Apple med Iphone visade världen hur en smartphone ska se ut och fungera. Det har också resulterat i dystra siffror för aktieägarna i de senaste kvartalsrapporterna.

– Vi hade gärna haft en bredare portfölj av produkter. Trots att vi är störst på smarta mobiler globalt sett så gör N 8 att vi får en topptelefon som inte bara tål att jämföras utan också är bättre på många sätt än konkurrenterna, säger Nokias Sverigechef Johan Eidhagen.

Nokias nya flaggskepp:

Nokia N 8 påminner i utformningen om konkurrenterna och inte minst Iphone. Den har en kapacitiv skärm (som Iphone) på 3,5 tum. Det som framför allt skiljer N 8 från konkurrenterna är kameran på hela 12 megapixel. Det går också att filma i HD-kvalitet med N 8.

Priset beräknas enligt Nokia ligga runt 5 000 kronor.

Senare i höst kommer modellerna E 7, C 7 och C 6-01. Samtliga modeller har det nya och omarbetade operativsystemet Symbian 3. (TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons