Annons
Nyheter

Nintendo stoppar gay-bröllop

Gay – inte ok. Inte enligt speltillverkaren Nintendo i alla fall, som inte tillåter samkönade relationer i det nya spelet Tomodachi Life, något som väcker känslor.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2014
Från spelet Tomodachi Life.
Från spelet Tomodachi Life.Foto: 

I spelet, som lanserades förra året och som har gjort stor succé i Japan, finns ett antal "Mii"-karaktärer som är avatarer av riktiga spelare. Mii-figurerna lever på en ö som spelarna kan befolka med vänner och familj.

Mii-karaktärerna kan även gifta sig, men bara med någon av motsatt kön, något som har fått Tye Marini från Arizona i USA att se rött, skriver BBC News. Förutom ett stort Nintendo-fan är han även homosexuell. Så när han, i egenskap av sin virtuella avatar, försökte gifta sig med sin pojkvän tog det stopp. I ett försök att få Nintendo att tillåta samkönade äktenskap har han nu lanserat en kampanj.

Annons

– Jag vill gifta mig med min Mii i verkliga livet, men det kan jag inte. Min enda möjlighet är att gifta mig med en kvinnlig Mii, att ändra kön på min egen Mii eller min pojkväns eller att undvika att gifta mig över huvud taget, säger han till AP.

Poängen med spelet, säger han, är att man för in sina personliga egenskaper in i spelet. Man ger dem en personlighet, en röst.

– Men om man är gay kan man inte bli kär.

Nintendo säger att spelet inte ska ses som en "social kommentar". Spelet utgör en lekfull alternativ värld, inte en simulering av verkliga livet, säger speltillverkaren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons