Annons
Nyheter

Netanyahu rasar mot medier och demonstranter

Israel • Publicerad 2 augusti 2020
Många israeler, däribland denna kvinna som på lördagen demonstrerade i Jerusalem, menar att premiärminister Benjamin Netanyahu misslyckats med hanteringen av coronapandemin.
Många israeler, däribland denna kvinna som på lördagen demonstrerade i Jerusalem, menar att premiärminister Benjamin Netanyahu misslyckats med hanteringen av coronapandemin.Foto: Oded Balilty/AP/TT

Lördagens landsomfattande demonstrationer i Israel var de hittills största under den pågående protestvågen mot landets pressade premiärminister Benjamin Netanyahu.

På väg in till söndagens regeringssammanträde stämplade Netanyahu demonstranterna som vänstervridna våldsverkare. Men i vad Jerusalem Post beskriver som en "ursinnig tirad" anklagade premiärministern även landets medier för att elda på protesterna mot hans styre.

Annons

– Det har aldrig funnits en sådan förvriden mediemobilisering. Jag skulle ha kallat den sovjetisk, men den är redan nordkoreansk till sin natur, dundrade Netanyahu enligt dagstidningen.

Under söndagen beordrade även en domstol i Jerusalem premiärministerns son, Yair Netanyahu, att radera flera inlägg i sociala medier, rapporterar AFP. Yair Netanyahu hade lagt ut hemadresser till personer som varit aktiva i protesterna mot hans fader.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons