Annons
Nyheter

Nato redo att agera

Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen sammankallar ett extrainsatt möte om läget i Libyen på fredagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2011
Natos generalsekreterare, Anders Fogh Rasmussen sammankallar till extra möte under fredagen.
Natos generalsekreterare, Anders Fogh Rasmussen sammankallar till extra möte under fredagen.Foto: Konstantin Chernichkin

Organisationen står redo att agera som samordnare och stöd om medlemsländerna beslutar sig för att handla, enligt Reuters

Frankrike och Storbritannien har dessutom föreslagit FN:s säkerhetsråd att anta en resolution om att införa ett vapenembargo och ekonomiska sanktioner mot Libyen, samt vända sig till Internationella brottmålsdomstolen för att klargöra om brott mot mänskligheten begåtts av landets ledare under det nu pågående upproret. Det meddelade Frankrikes utrikesminister Michèle Alliot-Marie på fredagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons