Annons
Nyheter

Nästan dubbelt upp för Hapag-Lloyd

Ekonomi • Publicerad 14 augusti 2020
Hapag-Lloyd nästan dubblar vinsten. Arkivbild
Hapag-Lloyd nästan dubblar vinsten. ArkivbildFoto: CHRISTOF STACHE AP/TT

Det tyska containerrederiet Hapag-Lloyd nästan dubblade sin nettovinst för årets första halvår. Rederiet bekräftar samtidigt sin prognos för helåret, trots att det även kommer ett varningens finger från koncernchefen.

Nettovinsten för första halvåret lyfte 95 procent jämfört med ett år tidigare, till 285 miljoner dollar.

Annons

Minskade transportvolymer präglade andra kvartalet, enligt Hapag-Lloyd, vars vd dock pekade på lägre kostnader för bränsle och ett disciplinerat agerande från företaget som faktorer bakom resultatförbättringen.

Generellt räknar analytiker med att containerrederier som Hapag-Lloyd kan dra nytta av ökad världshandel i återhämtningen, men Hapag-Lloyd-chefen Rolf Habben Jansen höjer ett varningens finger.

– Vi kommer att följa den framtida utvecklingen av covid-19-pandemin noga och flexibelt reagera på förändrade marknadsförhållanden, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons