Annons
Nyheter

Nästan 200 000 antagna till landets högskolor

Utbildning • Publicerad 9 december 2022
I dag har flera studenter antagits till landets universitet, däribland Lunds universitet. Arkivbild.
I dag har flera studenter antagits till landets universitet, däribland Lunds universitet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet antagna till landets högskoleutbildningar har minskat med drygt en procent våren 2023 jämfört med våren 2022. Samtidigt minskar antalet behöriga sökande med drygt fyra procent, skriver Universitets- och högskolerådet i ett pressmedelande.

På fredagen kom det första antagningsbeskedet till landets högskoleutbildningar inför vårterminen. Totalt var 235 088 av de sökande behöriga, jämfört med 246 083 förra året.

Annons

Även om det totala antalet antagna minskar våren 2023 jämfört med ett år sedan, så har över hälften av landets universitet och högskolor tagit in fler studenter jämfört med förra våren.

De som erbjudits plats på högskoleutbildning behöver svara senast den 19 december, och den 22 december kommer det andra antagningsbeskedet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons