Annons
Nyheter

Muthärvan i Göteborg växer

Den man i 60-årsåldern som anhållits i sin utevaro misstänkt för inblandning i den stora muthärvan i Göteborg greps på onsdagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 8 september 2010

Men härvan växer än mer.

På onsdagen blev det känt att det stora byggföretaget Peab har polisanmält en av sina tidigare anställda för misstänkta ekonomiska oegentligheter som ska ha koppling till muthärvan i bostadsbolag och en förvaltning i Göteborgs kommun.

Annons

Peab är ett av de riktigt stora byggföretagen i landet. I Göteborg jobbar det bland annat mot Göteborgs kommun och kommunens bolag och förvaltningar.

Misstankarna mot den före detta medarbetaren väcktes efter en intern kontroll och polisanmälan gjordes den 1 juli i år. Men det är först nu som Peab väljer att offentliggöra det på bolagets hemsida.

En förundersökning har inletts och den leds av riksenheten mot korruption där statsåklagare Nils-Eric Schultz redan leder fem andra förundersökningar mot fyra kommunala bostadsbolag och idrotts- och föreningsförvaltningen.

"Man blir oerhört arg och besviken. Samtidigt är det bra att vi har lyckats fånga upp dessa oegentligheter. Det är helt oacceptabelt att detta förekommer i vårt bolag", skriver Peabs informationschef Gösta Sjöström på hemsidan.

Muthärvan i Göteborg

I slutet av april avslöjade SVT:s Uppdrag granskning att mutmisstankar fanns inom Göteborgs kommun. Sedan dess har det lämnats in flera polisanmälningar och personer har stängts av från sina jobb.

Statsåklagaren bedriver förundersökningar mot personer kopplade till:

idrotts- och föreningsförvaltningen

Familjebostäder och Poseidon

ytterligare två kommunala bostadsbolag

byggföretaget Peab

(TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons