Annons
Nyheter

Musk fortsätter sparka personal på Twitter

Ekonomi • Publicerad 7 januari 2023
Sedan i höstas har omkring 5|000 av Twitters 7|500 anställda sagts upp eller lämnat. Arkivbild.
Sedan i höstas har omkring 5|000 av Twitters 7|500 anställda sagts upp eller lämnat. Arkivbild.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Elon Musk fortsätter personalslakten på Twitter. Minst tolv personer fick sparken under fredagen, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Det handlar om anställda på företagets kontor i Dublin och i Singapore, däribland åtminstone två chefer. Den nya nedskärningen rör till exempel avdelningar som granskar innehållet på sajten och jobbar mot desinformation, hat, hot och trakasserier, enligt nyhetsbyråns uppgifter.

Annons

Twitters säkerhetschef Ella Irwin bekräftar att ett antal anställda sagts upp men förnekar att det skulle vara riktat mot specifika områden. Hon skriver i ett mejl till Bloomberg att uppsägningarna bland annat är en följd av att olika arbetslag samlas under en och samma chef.

Sedan Tesla vd:n Elon Musk köpte Twitter i oktober har omkring 5 000 av Twitters 7 500 anställda sagts upp eller lämnat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons