Annons
Nyheter

MSB skickar personal till Beirut

Efter en förfrågan från både EU och FN har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) beslutat att bidra med personal för att bistå i arbetet efter tisdagens stora explosion i Libanons huvudstad Beirut.
Olyckor • Publicerad 7 augusti 2020
MSB kommer att under fredagen skicka ner tre experter till explosionsdrabbade Beirut i Libanon. Arkivbild.
MSB kommer att under fredagen skicka ner tre experter till explosionsdrabbade Beirut i Libanon. Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic/TT

Det rör sig om en gemensam insats med flera länder, där Sverige skickar ner tre experter till det drabbade området: en miljöexpert och två experter inom informationshantering och logistik.

I ett pressmeddelande från MSB framgår det att de tre experterna väntas vara på plats i Beirut redan i natt. Miljöexperten ska vara med och stötta libanesiska myndigheter med att bland annat genomföra behovsbedömningar och samordna stöd som kommer ifrån EU. Experten kommer även att bedöma miljökonsekvenserna efter explosionen.

Annons

Inrikesminister Mikael Damberg (S) kommenterar MSB:s arbete med katastrofen i Beirut, som också sedan tidigare inkluderar att skicka ner sjukvårdsmateriel till Libanon.

”Jag är stolt över att Sverige kan visa solidaritet med Libanon i denna svåra stund, och vill samtidigt vara tydlig med att våra myndigheter gör bedömningen att det material som har skickats från Sverige inte påverkar de berörda aktörernas behov med hänsyn till situationen med covid-19”, skriver han i ett mejl.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons