Annons

MP-ledamot har haft 17 mål hos Kronofogden

Miljöpartisten Leila Ali Elmi har haft 17 betalningsförelägganden hos Kronofogden under sin tid som riksdagsledamot, rapporterar .
Politik • Publicerad 1 september 2022
Leila Ali Elmi (MP) på en bild från 2021.
Leila Ali Elmi (MP) på en bild från 2021.Foto: Henrik Montgomery/TT

Leila Ali Elmi personkryssades in i riksdagen i valet 2018 och har under mandatperioden varit ledamot i arbetsmarknadsutskottet, men också suppleant i skatteutskottet. I valet 2022 står hon på plats sju på Miljöpartiets riksdagslista. Hon sitter även i partiets styrelse.

Som riksdagsledamot har hon ett grundarvode på 71 500 kronor i månaden.

Annons

Sedan 2019 har hon haft totalt 17 betalningsförelägganden hos Kronofogden. Ett av fallen gick långt att Kronofogden beslutade om indrivning. Skulden blev dock betald innan några åtgärder behövde vidtas.

Kronofogden har också beslutat om utmätning i ett av målen. Utmätningen gällde en skuld hos CSN på 3 279 kronor, i april 2020.

Leila Ali Elmi har noll kronor i skuld hos Kronofogden i dag.

I en kommentar till Aftonbladet säger Leila Ali Elmi att hon ska bättra sig när det gäller att betala räkningar.

”Jag tycker att man ska betala sina räkningar i tid och det här är inget jag är stolt över. Jag har inga skulder, och betalningsföreläggandena är åtgärdade, men jag ska verkligen bli bättre på att betala räkningar i tid", skriver hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons