Annons
Nyheter

MP kritisk till budget

"Det hade varit passande om regeringen visat ödmjukhet inför det faktum att den kommer att regera i minoritet. I budgeten ser vi inga ambitioner att skapa ett förbättrat samarbetsklimat. Särskilt allvarligt är det med tanke på att Anders Borg själv talar om en stundande lågkonjunktur", skriver Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesperson Mikaela Valtersson i ett pressmeddelande.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2010

"Om regeringen hade menat allvar med att söka breda lösningar hade man framför allt behövt ompröva sjukförsäkringspolitiken och bristen på aktiv klimatpolitik. Här finns det också ett starkt folkligt stöd för ytterligare insatser", skriver Valtersson.

Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesperson Mikaela Valtersson kastade i den efterföljande riksdagsdebatten ånyo ut en invit från de gröna till Anders Borg och regeringen om att samarbeta om invandringspolitiken. Hon tillade att MP är öppet för att diskutera lösningar på fler områden, som i klimatpolitiken och för att ändra i sjukförsäkringsreglerna.

Annons

– Mikaela Valtersson öppnar här för att diskutera på ett öppet och pragmatiskt sätt, sade Borg och underströk att för regeringen måste sådana uppgörelser i så fall utgå från ansvar för statsfinanserna, att arbetslinjen ska gälla och att det inte får leda till en politik som drar isär Sverige.

Borgs svar var en förtäckt kritik gentemot MP:s och de rödgrönas förslag om att höja ersättningarna i sjukförsäkringen och mildra reglerna och de rödgrönas klimatpolitik med höjningar av bensinskatten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons