Annons
Nyheter

MP begär särskild debatt om klimatet

Politik • Publicerad 12 augusti 2021
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi (MP) vill att alla partier redovisar vilken klimatpolitik de vill föra. Arkivbild.
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi (MP) vill att alla partier redovisar vilken klimatpolitik de vill föra. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Miljöpartiet begär en särskild debatt i riksdagen med anledning av den nya rapporten från FN:s klimatpanel IPCC. Den visade bland annat att jordens medeltemperatur fortsätter att stiga och att det nu är varmare än vad det har varit på över 100 000 år.

Med anledning av rapporten bör varje parti bör redogöra för vilken politik de vill se för klimatet, anser MP.

"Vi befinner oss i ett klimatnödläge och det är dags för politiska partier att visa vilken politik de vill gå fram med för att minska utsläppen. Vi är redo att ta de beslut som krävs och förbjuda fossila bilar och bränslen, skydda den biologiska mångfalden och snabbt ställa om svensk industri, byggbranschen och jordbruket", säger Märta Stenevi, språkrör för Miljöpartiet de gröna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons