Annons

Moskvabörsen fortsätter hålla stängt

Kriget i Ukraina • Publicerad 1 mars 2022
Börsen i Moskva fortsätter hålla stängt även under tisdagen som en följd av den finansiella oro som uppstått efter den ryska invasionen av Ukraina. På måndagen köade folk till bankomater.
Börsen i Moskva fortsätter hålla stängt även under tisdagen som en följd av den finansiella oro som uppstått efter den ryska invasionen av Ukraina. På måndagen köade folk till bankomater.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Börsen i Moskva fortsätter att hålla stängt även under tisdagen.

Det uppger nyhetsbyrån Bloomberg och hänvisar till den ryska centralbanken. Banken har sagt att den ska göra vad den kan för att försöka undvika en finansiell kris, en kris som kan följa på de omfattande ekonomiska sanktioner som bland andra USA och EU infört efter Rysslands invasion av Ukraina.

Centralbanken har höjt styrräntan till 20 procent, från 9,5, för att uppmuntra bankkunderna att behålla sina pengar på kontot. Men på måndagen köade folk till bankomaterna i landet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons