Annons
Nyheter

Mordmisstänkt man i Enköping är psykiskt störd

Den man i 20-årsåldern som misstänks för mord på en anställd på ett LSS-boende i Enköping lider av en allvarlig psykisk störning, visar den rättspsykiatriska utredningen. Han bedöms vara fortsatt farlig.
Brott • Publicerad 17 januari 2023
Mordet skedde på ett vårdboende i Enköping i november. Arkivbild.
Mordet skedde på ett vårdboende i Enköping i november. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mannen sitter häktad och har erkänt att han dödat kvinnan. Gärningen ägde rum den 17 november på gruppboendet där mannen bodde. Offret är en ung kvinna som vid tillfället var ensam personal på plats.

Nu visar den rättspsykiatriska utredningen att mannen begick gärningen "under påverkan av en allvarlig psykisk störning". Han led även vid undersökningen av en allvarlig psykisk störning.

Annons

Utredningen slår fast att mannen till följd av sitt tillstånd är i behov psykiatrisk tvångsvård och bör överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

"Till följd av den psykiska störningen finns risk för återfall i brottslighet av allvarligt slag", står det i bedömningen.

Gruppbostaden i Enköping öppnade i oktober av ett företag som har verksamheter i Mälardalen och södra Sverige. Den mördade kvinnan hade bara varit anställd i några veckor och saknade eftergymnasial utbildning, enligt kammaråklagare Elin Blank.

Boendet hyser sex lägenheter för personer med främst psykiska funktionsnedsättningar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons