Annons
Nyheter

Mordmisstänkt kvinna häktad

Brott • Publicerad 10 september 2020
En kvinna i 40-årsåldern har häktats misstänkt för mord på en personlig assistent i Trollhättan. Arkivbild.
En kvinna i 40-årsåldern har häktats misstänkt för mord på en personlig assistent i Trollhättan. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En kvinna i 40-årsåldern, som misstänks för mord på en personlig assistent i Trollhättan i fredags, har häktats av Vänersborgs tingsrätt, uppger TTELA. Hon är på sannolika skäl misstänkt, den högre misstankegraden.

Åklagaren har också lagt till två åtalspunkter, stöld och bedrägeri.

Annons

Det var i fredags som en man i 30-årsåldern hittades död i centrala Trollhättan. Mannen jobbade som personlig assistent och var på plats hos en brukare. Den döde mannen hade skador som visar att han bragts om livet, enligt åklagaren Daniel Edsbagge.

Kvinnan greps i söndags och anhölls efter förhör. Ytterligare en person har tidigare suttit anhållen misstänkt för mordet, men släpptes under måndagen.

Kvinnans advokat, Per-Åke Kvarnström, uppger att kvinnan nekar till brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons