Annons
Nyheter

Mordförsök i Sundbyberg – en skottskadad

Brott • Publicerad 16 februari 2021
En man i 30-årsåldern har skadats i samband med en misstänkt skottlossning i central Sundbyberg. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern har skadats i samband med en misstänkt skottlossning i central Sundbyberg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern har skadats i samband med en misstänkt skottlossning i centrala Sundbyberg, uppger polisens presstalesperson Åsa Wallentin.

– Det senaste jag har är att mannen var vid medvetande och kunde prata med oss när vi kom fram. Närmare om skadeläget vet jag inte.

Annons

Polisen fick larmet 19.41. Flera inringare kontaktade myndigheten med uppgifter om att en person med eventuella skottskador hittats.

– Mannen är förd till sjukhus med misstänkta skottskador.

Ett omfattande polisarbete har satts in på platsen.

– Det handlar om att höra vittnen, hålla brottsplatsen avspärrad och få dit tekniker. Sedan pågår en jakt på gärningsmannen. Vi följer upp olika spår efter att ha pratat med vittnen och kollat igenom filmer, säger Wallentin och fortsätter:

– Vi följer upp vissa signalementsuppgifter, och andra uppgifter om att en person har lämnat platsen.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons