Annons
Nyheter

Försökte köra på polis – två personer anhållna

En man försökte under natten köra på en polis under en kontroll i Enköping. Polisen fick avlossa skott för att försöka stoppa bilen. Två personer är nu anhållna, varav en för mordförsök.
Brott • Publicerad 8 oktober 2022
Föraren stoppades av polisen för en kontroll. Arkivbild.
Föraren stoppades av polisen för en kontroll. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid halv ett under lördagsnatten som en bilförare stoppades för kontroll. När en polispatrull undersökte fordonet försökte personen backa på en av poliserna.

– En polis avlossade då sitt vapen för att få stopp på bilen. Skotten sköts mot hjulhuset, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Annons

Ingen person skadades i samband med att skotten avlossades.

Bilens förare greps på plats och anhölls under lördagen. På platsen befann även sig en annan person som lyckades att ta sig därifrån, och han är nu anhållen i sin utevaro.

– Vi försöker lokalisera den personen och genomför förhör med den gripne. Ärendet leds nu av åklagare, säger Magnus Jansson Klarin.

I samband med att föraren greps genomsöktes också fordonet, där ett beslag ledde fram till att båda männen misstänks för grovt vapenbrott. Föraren är också misstänkt för mordförsök.

En polis fick lindrigare skador i samband med händelsen, men behövde inte uppsöka sjukhus. Särskilda åklagarkammaren kommer även att utreda polisens agerande.

– Av rutin gör man även en utredning om tjänstefel för att se att allt har gått rätt till, säger Magnus Jansson Klarin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons