Annons
Nyheter

Moderata studenter struntar i restriktionerna

Fria Moderata Studentförbundet tänker inte följa regeringens nya och mer omfattande restriktioner. Förbundet håller dörren öppen för alla som vill komma på dess möten.
Coronaviruset • Publicerad 11 januari 2022
Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Magdalena Andersson (S) presenterar nya restriktioner under måndagens pressträff i Rosenbad.
Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Magdalena Andersson (S) presenterar nya restriktioner under måndagens pressträff i Rosenbad.Foto: Marko Säävälä/TT

Förbundsordföranden John Norell anser att minskad smittspridning eller belastning i vården inte är tillräckliga skäl för utökade hårda restriktioner om demokratiska rättigheter sätts ur spel.

"Vi ser inte längre regeringens restriktioner som legitima och kommer inte att begränsa vår grundlagsskyddade, demokratiska verksamhet för att följa dem. Vi har ett ansvar gentemot våra medlemmar liksom de idéer om mänskliga fri- och rättigheter att upprätthålla den politiska åsiktsverksamhet vi bedriver. Dörrarna till våra möten kommer att förbli öppna för den som önskar komma även om det innebär att gränsen om 20 personer passeras", skriver han på Svenska Dagbladets debattsida.

Annons

Utbildningsminister Anna Ekström (S) frågar sig vad Moderatledaren Ulf Kristersson tycker om detta.

– Jag förväntar mig att alla, unga som gamla, solidariskt följer de rekommendationer och restriktioner som gäller. De finns där för vår egen skull, för våra medmänniskors skull och för alla som kämpar i vården. Den som väljer att inte följa rekommendationerna tar ett mycket stort ansvar på sina axlar. Jag frågar mig om Ulf Kristersson kan försvara detta förslag från hans eget parti, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons