Annons

Mobilt tandvårdsteam för coronasmittade

Nu kommer fler patienter i behov av tandvård och har misstänkt eller konstaterad covid-19 kunna erbjudas behandling, rapporterar Vårdgivarguiden.
Vård • Publicerad 13 april 2020
Mobil tandvård kommer nu bli möjligt i Stockholms län för de som är smittade av covid-19. Arkivbild.
Mobil tandvård kommer nu bli möjligt i Stockholms län för de som är smittade av covid-19. Arkivbild.Foto: Tore Meek/NTB/Scanpix/TT

Folktandvården i Stockholm ska införa ett mobilt team för att kunna ta hand om patienter smittade med covid-19.

De som är smittade och är berättigade till nödvändig tandvård och har ett varaktigt behov av vård- och omsorgsinsatser ska där kunna få hjälp. Tandvården ska dock ges endast inriktas på akuttandvård.

Annons

Sedan tidigare finns en fast mottagning för smittade på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

I region Skåne finns sedan en tid en akutmottagning för patienter med konstaterad covid-19. I Västra Götaland tar Folktandvården enbart emot friska patienter upp till 70 år.

Svenska tandläkarförbundet har tidigare varnat för att coronakrisen kan ge allvarliga konsekvenser för tandhälsan eftersom tandvården har skurits ned till ett minimum i flera regioner för att frigöra skyddsmateriel åt den övriga sjukvården.

I flera regioner tar Folktandvården enbart emot akutbesök.(TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons