Annons
Nyheter

Misstänkta kränkningar mot soldater polisanmäls

Brott • Publicerad 10 januari 2022
Ledningsregementet i Enköping har polisanmält två händelser efter larm om kränkningar som ledde till att drygt 500 värnpliktiga skickades hem i december. Arkivbild.
Ledningsregementet i Enköping har polisanmält två händelser efter larm om kränkningar som ledde till att drygt 500 värnpliktiga skickades hem i december. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Drygt 500 värnpliktiga skickades hem från ledningsregementet i Enköping efter larm om kränkningar. Nu står det klart att regementet polisanmält två händelser med koppling till kränkningarna, rapporterar Dagens Nyheter.

I båda fallen har befäl varit inblandade.

Annons

– Eftersom det finns en misstanke om brott måste polisen utreda det vidare, säger Therese Timpson, regementets kommunikationschef, till DN.

Det var i mitten av december som de 520 soldaterna blev hemskickade efter att en enkätundersökning bland annat visat att flera av dem tvingats delta i övningar trots skador och sjukdomar. Det larmades också om brist på mat och sömn och att befäl använde sig av ett sexistiskt språkbruk.

Med anledning av det inträffade genomförde regementet veckan före jul en snabbutbildning för att komma till rätta med problemen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons