Annons
Nyheter

Misstänkt terrorist var stressad av tenta

Under några timmar var Alisiv Ceran en av Danmarks mest eftersökta män och jagades av beväpnad polis över hela Köpenhamn.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2014

Men han var bara väldigt nervös.

Det var på torsdagen som den skäggige, 21-årige studenten satt på pendeltåget på väg till en universitetstentamen i amerikansk utrikespolitik, när en av hans medpassagerare tyckte att han betedde sig så misstänkt att hon ringde polisen.

Annons

– Jag satt och läste det sista jag kunde i min bok "War on Terror" (Kriget mot terrorismen) och strök under allt som var viktigt. Jag verkade säkert väldigt nervös, och det var jag också, säger han till Berlingske på nätet.

Med sig hade han en svart väska med sin bärbara dator och en skrivare i. Under färden välte den, och oron för att skrivaren kanske hade gått sönder, gjorde honom ännu mer stressad.

När Ceran kom ut från provet flera timmar senare var telefonen full av meddelanden. Bilder från övervakningskameror på honom fanns både på nättidningar och i sociala medier.

– Jag blev så nervös att jag gömde mig på handikapptoaletten medan jag ringde polisen för att berätta hur det hela låg till. Först när polisen kom gick jag ut. De undersökte min väska, beklagade situationen och så fick jag gå, säger Ceran.

Köpenhamnspolisen motiverar den stora insatsen med att det finns ett generellt terrorhot mot Danmark.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons