Annons
Nyheter

Misstänkt serieblottare gripen

Brott • Publicerad 13 juli 2020
Polisen kunde i juni gripa en person misstänkt för sexuellt ofredande. Totalt har man lyckats lösa nio olika fall av ofredanden sedan mannen greps. Arkivbild.
Polisen kunde i juni gripa en person misstänkt för sexuellt ofredande. Totalt har man lyckats lösa nio olika fall av ofredanden sedan mannen greps. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för sexuellt ofredande, skriver SVT Nyheter Västernorrland.

Polisen har sökt mannen sedan flera fall av ofredanden ägt rum sedan februari i år. Mannen har rört sig i Västerbotten och Västernorrland och i hans spår har olika anmälningar av ofredanden gjorts från kvinnor som utsatts.

Annons

Mannen har väntat ut kvinnorna och sedan stigit fram naken men maskerad över ansiktet. Det yngsta brottsoffret är 14 år och det äldsta 26 år.

– Vi ser oerhört allvarligt på den här typen av brott. Det skapar obehag och oro bland de kvinnor som blivit utsatta, säger Josefine Perming Tengqvist avdelningen för grova brott på polisen i Västernorrland till SVT.

I juni kunde polisen gripa mannen, som erkänner brott, och därigenom lyckats lösa nio olika fall av ofredanden i de två länen. Mannen har blottat sig på orter som Timrå, Sollefteå, Umeå och Örnsköldsvik.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons