Annons
Nyheter

Misstänkt Portland-skytt själv ihjälskjuten

USA • Publicerad 4 september 2020
Polis på plats utanför Seattle, delstaten Washington, där en man sent under torsdagen sköts till döds i samband med en polisinsats.
Polis på plats utanför Seattle, delstaten Washington, där en man sent under torsdagen sköts till döds i samband med en polisinsats.Foto: Ted Warren/AP/TT

En man som utreddes för en dödsskjutning i Portland den gångna helgen har själv skjutits ihjäl i samband med att han skulle gripas.

Mannen utreddes, enligt källor till tidningen The New York Times , innan sin död för inblandning i ihjälskjutningen av Trumpanhängaren Aaron Danielson. Danielson sköts till döds i samband med sammandrabbningar mellan Black Lives Matter-demonstranter och motaktivister i slutet av förra veckan i Portland i delstaten Oregon.

Spänningar mellan olika grupper i Portland har pågått i snart tre månader, ända sedan den svarte mannen George Floyd dödades vid ett polisingripande i Minnesota. I juli skickade president Donald Trump federala styrkor till staden för att slå ned protesterna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons