Annons
Nyheter

Misstänkt mordförsök i Uppsala

En ung man skottskadades i Uppsala under måndagskvällen och flera andra besköts.
Brott • Publicerad 19 oktober 2021
En skottskadad man tros på egen hand ha tagit sig från Uppsala till Danderyds sjukhus i Stockholm. Arkivbild.
En skottskadad man tros på egen hand ha tagit sig från Uppsala till Danderyds sjukhus i Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Uppsalapolisen fick vid 21.30-tiden samtal om att skott hördes i stadsdelen Årsta och på plats hittades hylsor.

– Senare under natten inkommer en skottskadad man till en akutmottagning vid Danderyds sjukhus i Stockholm som vi misstänker är skjuten i Uppsala, säger Mats Länn vid polisen.

Annons

Mannen är i 20-årsåldern. Hans skadeläge är oklart men han var vaken och talbar när han uppsökte vård.

Senare under förundersökningen inkom uppgifter till polisen att fler personer ska ha blivit beskjutna.

– Än rör det sig om ett oklart antal men en, två, tre personer har uppgett att någon ska ha skjutit mot dem, säger Tobias Ahlén-Svalbro, polisens presstalesperson.

Ingen av dessa personer ska ha blivit skadad eller behövt uppsöka vård. Det är endast personen som sökte vård i Stockholm som ska ha blivit skadad, uppger polisen.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen misstänkt är frihetsberövad. Nu på morgonen var platsen än avspärrad och polisen arbetar på platsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons