Annons
Nyheter

Misstänkte Höör-mördaren häktad – kände offret väl

En ung man har häktats på sannolika skäl, misstänkt för att ha mördat en 18-årig kvinna i Höör.
Mannen medger att han dödat kvinnan men förnekar uppsåt.
Brott • Publicerad 2 april 2021
Patrik Nyquist, kriminalkommissarie och polisiär utredningsledare i ärendet, intervjuas utanför Lunds tingsrätt.
Patrik Nyquist, kriminalkommissarie och polisiär utredningsledare i ärendet, intervjuas utanför Lunds tingsrätt.Foto: Johan Nilsson/TT
Häktningsförhandlingen i Lunds tingsrätt skedde bakom stängda dörrar. Utanför hade ett stort pressuppbåd samlats.
Häktningsförhandlingen i Lunds tingsrätt skedde bakom stängda dörrar. Utanför hade ett stort pressuppbåd samlats.Foto: Johan Nilsson/TT

Den misstänkte mannen och hans advokat deltog i häktningsförhandlingen på långfredagen i Lunds tingsrätt via videolänk, skriver SVT Nyheter Skåne.

"Utredningen går nu vidare i två spår. Den tekniska bevisningen kommer nu att analyseras och parallellt med detta ska det hållas förhör med såväl den häktade mannen som med andra uppgiftslämnare. Den information som mannen lämnat ska också analyseras och jämföras med andra uppgifter som inhämtas i utredningen", säger kammaråklagare Kristoffer Nordström i ett pressmeddelande.

Annons

Den häktade mannen ska enligt Kvällsposten genomgå en paragraf 7-undersökning, något som även kallas för en mindre rättspsykiatrisk undersökning.

Identifierat brottsplatsen

På skärtorsdagen erkände mannen, som är i 25-årsåldern, att han bragt kvinnan om livet, men han har sagt att det inte var hans avsikt.

Polisen har identifierat mannens bostad som brottsplatsen och har med hjälp av dykare hittat det som förmodas vara mordvapnet i en sjö.

– Jag kan inte gå in på vad det är för typ av vapen. Uppfattningen är att gärningsmannen gjort sig av med detta efter brottet för att försvåra utredningen. Våra kriminaltekniker jobbar fortsatt med föremålen som vi har tagit i beslag för teknisk undersökning, säger den polisiära utredningsledaren Patrik Nyquist till TT.

Han uppger att väldigt många föremål har lämnats in och att undersökningen därför kan ta lång tid. Polisen ska även undersöka en husbil som har tagits i beslag.

"Någon form av relation"

Offret och den misstänkte kände varandra, säger Patrik Nyquist.

– De hade någon form av relation. Om den var rent vänskaplig eller i ett förhållande kan jag inte gå in på.

När brottet skedde eller vad som faktiskt hände på måndagskvällen eller natten till tisdag kan Patrik Nyquist inte gå in på. Men offret och den misstänkte ska ha umgåtts.

Den misstänkte är enligt polisen inte tidigare dömd för brott.

Tekniker ska undersöka telefoner och ett stort antal förhör ska hållas framöver, säger Nyquist.

Annons

Kvinnan lämnade en väns bostad vid tvåtiden under natten till tisdag. Hon kom aldrig hem. Efter ett stort sökpådrag hittades en kropp på onsdagen.

Advokaten: Är förtvivlad

Inledningsvis inleddes en förundersökning om misstänkt människorov, men under onsdagen ändrades brottsrubriceringen till misstänkt mord.

Advokaten Maria Grosskopf säger till SVT att den misstänkte mannen är "förtvivlad", men vill inte uttala sig vidare. "Jag har inte så mycket att säga utifrån att det råder förundersökningssekretess", skriver hon i ett meddelande till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons