Annons
Nyheter

Misstänkt intrång på elstation i Stockholm

Ett misstänkt intrång har skett på en elstation i Högdalen i Stockholm.
Polisen larmades till platsen klockan 20.53 efter att personal på elstationen sett obehöriga inne på området via en övervakningskamera.
Brott • Publicerad 16 maj 2022
En elstation i Stockholm drabbades av ett misstänkt intrång på söndagskvällen. Arkivbild.
En elstation i Stockholm drabbades av ett misstänkt intrång på söndagskvällen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Vi inledde en polisinsats på området för att leta efter gärningspersonerna och för att undersöka en väska som man initialt trodde hade lämnats på platsen. Den visade sig inte innehålla något farligt och vi är osäkra på om den har lämnats av gärningspersonerna, säger Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

När patrullen kom till platsen var de misstänkta gärningspersonerna borta, men området har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att utföras på platsen.

Annons

– Det handlar ju om ett känsligt objekt i infrastrukturen och vill man utföra sabotage mot samhället är det här en måltavla eftersom elstationen är en så kallad stamstation som förser stora delar av Stockholm med ström, säger Mikael Pettersson.

Polisen har inlett en förundersökning gällande olaga intrång, sabotage och brott mot skyddslagen.

– Vi håller på och avvecklar insatsen på platsen men det är fortfarande patruller kvar i området, säger Mikael Pettersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons