Annons
Nyheter

Misstänkt i mål om mord på tolvåring släppt

En man i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för skyddande av brottsling efter mordet på en tolvårig flicka i Botkyrka förra året har släppts på fri fot.
Brott • Publicerad 4 februari 2021
Blommor och nallar vid platsen där den tolvåriga flickan sköts till döds i Botkyrka. Arkivbild.
Blommor och nallar vid platsen där den tolvåriga flickan sköts till döds i Botkyrka. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Mannen häktades i slutet av november men släpptes under förra veckan.

"Mannen ifråga är släppt men misstanken mot honom kvarstår. Det bedöms inte finnas skäl att hålla honom frihetsberövad i samband med den fortsatta utredningen om brottet. Mer än så kan jag tyvärr inte säga", säger åklagare Jan Tydner i en skriftlig kommentar till TT.

Annons

En annan man i 20-årsåldern som greps i mitten av december misstänkt för inblandning i mordet har också tidigare släppts på fri fot, utan att begäras häktad.

Den tolvåriga flickan dog efter att ha blivit skjuten vid en snabbmatsrestaurang i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm, natten till den 2 augusti 2020. Skotten ska ha avlossats från en förbipasserande bil.

Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons