Annons
Nyheter

Misstänkt för mordförsök vid storbråk släppt

Brott • Publicerad 17 december 2021
Ett stort polispådrag inkluderande rytteri och hundpatruller fanns på plats när rättegången inleddes i tingsrätten i Lund. på torsdagen.
Ett stort polispådrag inkluderande rytteri och hundpatruller fanns på plats när rättegången inleddes i tingsrätten i Lund. på torsdagen.Foto: Johan Nilsson/TT

En 21-årig man som suttit häktad och åtalats misstänkt för mordförsök i samband med det stora släktbråket i Lund i höstas har släppts i samband med att rättegången avslutades, skriver Kvällsposten.

Det var den 6 september som medlemmar ur två släkter drabbade samman på flera platser i Lund i våldsamma slagsmål. Bland annat knivhöggs en 17-åring i magen, andra blev sparkade och stampade på och en uteservering slogs i spillror. Bakgrunden var en konflikt mellan de två släkterna, som också beskrivits som klaner och har funnits med i polisens lista över släktbaserade kriminella nätverk i Sverige.

Annons

Förutom 21-åringen åtalades hans 19-årige bror för skyddande av brottsling och en 24-årig man för grovt vapenbrott.

Rättegången i tingsrätten har omgärdats av ett massivt säkerhetspådrag med kravallstaket uppsatta och ett stort antal poliser på plats. Dom kommer den 30 december.

Fakta: Åtalet

En 21-årig man är åtalad för mordförsök. Enligt åtalet har han huggit en 17-åring med kniv i magen vid ingången till en restaurang i Lund. Tonåringen plockades upp av en privatbil och fördes till sjukhus där han fick vård direkt.

En 19-årig bror till 21-åringen är åtalad för skyddande av brottsling. Åklagaren menar att han städade undan den kniv som användes vid dådet.

En 24-årig man är åtalad för grovt vapenbrott. Enligt åtalet hade han med sig ett skarpladdat vapen som han bar på sig, men inte använde, under sammanstötningen vid restaurangen.

Samtliga nekar till brott. Åtalet bygger till stor del på bildmaterial från övervakningskameror. Rättegången hålls i Lunds tingsrätt den 16 och 17 december.

Fler personer är delgivna misstanke för brott i samband med bråken i Lund den 6 september. Enligt åklagaren är det för tidigt att säga om de också kommer att åtalas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons