Annons
Nyheter

Misstänkt farligt föremål i Göteborg

Brott • Publicerad 14 februari 2021
Polisens bombskydd har ryckt ut för att undersöka ett misstänkt farligt föremål vid ateljéområdet Konstepidemin i närheten av Linnéplatsen i Göteborg. Arkivbild.
Polisens bombskydd har ryckt ut för att undersöka ett misstänkt farligt föremål vid ateljéområdet Konstepidemin i närheten av Linnéplatsen i Göteborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisens bombskydd ryckte ut för att undersöka ett misstänkt farligt föremål vid ateljéområdet Konstepidemin nära Linnéplatsen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Föremålet var en väska med ett föremål som lindats i en handduk, och det har nu avlägsnats från platsen.

Annons

– Bombskyddet har varit på plats och undersökt föremålet och bedömt det som transportsäkert. De har tagit med sig vissa delar från platsen. Avspärrningen som har varit är hävd sedan en halvtimme tillbaka, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen, till TT vid 17-tiden.

Polisen kan ännu inte svara på om föremålet är farligt eller inte.

– Men det är borta från platsen i alla fall. Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, säger Carlbom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons