Annons
Nyheter

Minst tolv döda båtolyckor i Nigeria

Nigeria • Publicerad 1 september 2020
Floder är viktiga transportvägar för många människor i Nigeria. Arkivbild.
Floder är viktiga transportvägar för många människor i Nigeria. Arkivbild.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Minst tolv personer har omkommit i två olika båtolyckor i Nigeria, uppger myndigheterna.

I den första olyckan på måndagen utanför storstaden Lagos i södra Nigeria omkom två personer och en saknas fortfarande. Det var när sörjande skulle transporteras till en begravning som den fiskebåt de färdades i kapsejsade. Fyra personer kunde räddas, och ingen av de sju ombordvarande hade flytväst.

Annons

I den andra olyckan var det i stället tio bröllopsgäster som drunknade när båten de satt i kantrade i Jegaområdet i nordväst. De var på väg till bröllopsceremonin på andra sidan av en flod när olyckan inträffade.

– Båten kapsejsade på grund av turbulenta vågor i floden som fyllts på av tunga regn. Alla tio passagerare i båten drunknade. Fyra kroppar har hittats och sökandet efter de återstående sex pågår, säger Sani Dododo, chef för delstaten Kebbis katastrofmyndighet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons