Annons
Nyheter

Minskat förtroende för Löfvens coronahantering

Coronaviruset • Publicerad 2 september 2020
Förtroendet för hur statsminister Stefan Löfven har hanterat coronakrisen minskar. Arkivbild.
Förtroendet för hur statsminister Stefan Löfven har hanterat coronakrisen minskar. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Förtroendet för statsminister Stefan Löfvens sätt att hantera coronapandemin minskar. Det visar Ipsos augustimätning som gjorts på beställning av Dagens Nyheter.

Bara 34 procent anser att Stefan Löfven (S) har skött coronakrisen bra, en minskning från 49 procent i maj. Förtroendet för regeringen som helhet sjunker också och är nu nere på 36 procent, från 50 procent i maj.

Annons

Även oppositionens förtroendetal minskar. Endast 14 procent tycker att oppositionen har hanterat virusutbrottet bra, jämfört med 20 i maj och 30 i april.

– Nu är vi tillbaka i gamla hjulspår med större polarisering och höjd konfliktnivå. Då faller tilltron till politikerna och det gäller även oppositionen, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till DN.

Tilltron till statsepidemiolog Anders Tegnell ligger på 63 procent, några procentenheter lägre än i april och maj. Folkhälsomyndighetens förtroendesiffror är fortsatt stabila, om än något lägre än i april och maj.

Fakta: Så gjordes opinionsundersökningen

Ipsos har genomfört 1 182 intervjuer med röstberättigade väljare under perioden 11–23 augusti. 291 intervjuer gjordes via sms-länk med ett slumpmässigt urval. 891 intervjuer gjordes med ett kvoturval från en slumpmässigt rekryterad webbpanel.

Källa: Dagens Nyheter

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons