Annons
Nyheter

Minskad detaljhandel i eurozonen i juli

Ekonomi • Publicerad 3 september 2020
Belgiens detaljhandel föll med över 5 procent i juli jämfört med juni, enligt säsongsjusterade tal från Eurostat.
Belgiens detaljhandel föll med över 5 procent i juli jämfört med juni, enligt säsongsjusterade tal från Eurostat.Foto: Virginia Mayo AP/TT

Detaljhandeln i eurozonen sjönk med 1,3 procent i juli jämfört med månaden före, enligt säsongsjusterade tal från statistikbyrån Eurostat. I hela EU var nedgången 0,8 procent.

Nedgången följer på ett lyft i juni på 5,3 procent i eurozonen och 5,1 procent i EU.

Annons

Jämfört med juli i fjol ökade detaljhandelsförsäljningen, justerat för kalendereffekter, med 0,4 procent i eurozonen och med 0,7 procent i hela EU.

Exklusive livsmedel minskade detaljhandeln i juli i år med 2,9 procent mot månaden före. För bilbränsle ökade handeln med 4,3 procent, medan handeln med mat, dryck och tobak var oförändrad, enligt Eurostat.

Störst nedgång för detaljhandeln i juli bland euroländerna hade Belgien och Finland, med nedgångar på 5,1 respektive 2 procent. Detaljhandeln i Tyskland minskade med 0,9 procent, medan den ökade med 1,5 procent i Frankrike.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons