Annons
Nyheter

Minns du "årets julklapp"?

Spikmatta, bakmaskin och tamagotchi. Minns du dessa prylar som utsetts till Årets julklapp? Nu är det dags igen.
Ekonomi • Publicerad 17 november 2021
En bakmaskin. Arkivbild.
En bakmaskin. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Den julklapp som utses ska uppfylla HUI Researchs tre kriterier: vara en nyhet eller något som har fått ett nyväckt intresse, den ska spegla den tid vi lever i samt ha ett högt försäljningsvärde eller säljas i många exemplar. Här är några gamla klassiker:

2016: VR-glasögon

Annons

VR står för virtual reality och med hjälp av sådana glasögon upplever sig användaren vara omgiven av en datorgenererad verklighet.

2013: Råsaftcentrifug

Att göra sin egen juice kan vara både roligt och bli gott. Men handen på hjärtat – står din råsaftcentrifug fortfarande på diskbänken eller är den instoppad i ett mörkt köksskåp?

2008: En upplevelse

Gångbart alla år, egentligen. Det kan ju vara alltifrån ett mysigt krogbesök till ett spännande äventyr i luften. Upplevelserna säljs fortfarande förpackade som presentkort ute i handeln.

2000: Dvd-spelare

Sannerligen en hård klapp. I dag är den dock inte längre ett nödvändigt ont, eftersom många gärna ser på film på nätet i stället.

1997: Tamagotchi

Tamagotchin blev snabbt en inneleksak. Och visst är den lättare att ta hand om än hund eller katt? Konceptet känns kanske lite passé, men hör och häpna – Tamagotchin kommer snart i ny miniversion.

1993: Parfym

Annons

För vissa är detta alltid årets julklapp. Säkert mycket uppskattat – om man tar hänsyn till mottagarens doftpreferenser.

1990: Wok

Asiatisk mat var hett, och med en schysst panna kunde vi tillaga käket på rätt sätt. Detta kok- och stekkärl går fortfarande att hitta ute i handeln.

1988: Bakmaskin

En maskin som bakar – blandar, knådar, jäser och gräddar automatiskt. Maskinens popularitet har dock gått både upp och ner genom åren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons