Annons
Nyheter

Ministrar flyttar in

De sju nya ministrarna gjorde sig i dag hemmastadda på sina nya jobb.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2010

I det så kallade Centralposthuset, där närings- och arbetsmarknadsdepartementet huserar, var det särskilt stökigt. Där skulle fyra nya ministrar installera sig.

IT- och regionministern Anna-Karin Hatt (C) satte i gång redan klockan halv sex på morgonen med radio- och tv-intervjuer, märkning av flyttlådor och allmän beredning med regeringen. De nya ministern höll också tal för sin personal och hade informationsmöten med tjänstemännen.

Annons

Kalt kontor för Ullenhag

I samma hus, Centralposthuset, satt integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i ett ännu kalt kontor. Han hade hälsats välkommen av expeditions- och rättschefen och skulle också träffa tjänstemännen på de olika enheterna. En första lunch med den nya regeringen väntade också.

Flyttlasset på arbetsmarknadsdepartementet, där Ullenhag ska jobba, blir särskilt omfattande eftersom två enheter från det nedlagda integrations- och jämställdhetsdepartementet nu ska dit. Dessutom är arbetsmarknadsministern, Hillevi Engström (M) ny. För den nya och gamla personalen på departementet väntade mingel på eftermiddagen.

Den fjärde ministern som flyttar in i Centralposthuset är Catharina Elmsäter-Svärd, med ansvar för integrationsfrågor.

Statssekreterare utses

De nya ministrarna funderar också över vilka som ska anställas som deras närmaste medarbetare, som pressekreterare, politisk sakkunniga och statsekreterare. På torsdagens regeringssammanträdet väntas de första statssekreterarna utses.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons