Annons
Nyheter

Mindre flygplan kraschade – ingen skadad

Ett mindre privatplan kraschlandade i Vårgårda i Västra Götaland på lördagseftermiddagen.
Planet hade fem personer ombord, men ingen behövde föras till sjukhus, enligt räddningstjänsten.
Olyckor • Publicerad 8 juli 2023
Ett mindre plan har kraschat utanför Vårgårda. Ingen ombord behövde föras till sjukhus. Arkivbild.
Ett mindre plan har kraschat utanför Vårgårda. Ingen ombord behövde föras till sjukhus. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Sjö- och flygräddningscentralen fick larmet 15.34. Planet hade landat på en åker och det var när det försökte lyfta igen som olyckan inträffade och planet kraschade i skogen, säger Stefan Lang, kommunikationschef på Sjöfartsverket, till TT.

Planet är av typen Antonov An-2, ett enmotorigt plan som används i många olika sammanhang, till exempel fallskärmshoppning.

Annons

Sjö- och flygräddningscentralen har lämnat över till polisen och räddningstjänsten som är på plats.

– Vi har ett läckage från planet som vi håller på att sanera, säger Björn Van Der Kaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till TT.

Vid 17.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen och arbetade med saneringen.

– Planet är kvar på platsen, det står inne i ett buskage. Ett par hundra liter bränsle har läckt ut och fortfarande pågår visst läckage, säger Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons