Annons
Nyheter

Meta lanserar Twitterkonkurrenten Threads

Ekonomi • Publicerad 6 juli 2023
Instagramägaren Meta lanserade natten mot torsdagen den nya sociala medier-appen Threads som ses som en konkurrent till Elon Musks Twitter.
Instagramägaren Meta lanserade natten mot torsdagen den nya sociala medier-appen Threads som ses som en konkurrent till Elon Musks Twitter.Foto: Christoph Dernbach/AP/TT

Instagramägaren Meta lanserade natten mot torsdagen den Instagramkopplade appen Threads.

Threads ses som en konkurrent till Elon Musks Twitter som hamnat i blåsväder och fått kritik för flera ändringar som gjorts efter Musks köp.

Annons

Den nya appen Threads aktiverades efter midnatt natten mot torsdagen i Storbritannien och ett hundratal andra länder, inklusive USA, i Apples och Google Androids appstores. Appen är dock ännu ej tillgänlig i EU som har strängare regler för dataskydd.

På Threads kan användarna posta textmeddelande, på upp till 500 tecken, och länkar och även svara på och vidarepublicera meddelanden från andra.

Instagrams mer än två miljarder användare ska kunna överföra sina befintliga följarlistor och kontonamn till den nya tjänsten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons