Annons
Nyheter

Melania om stormningen: "Besviken"

USA • Publicerad 11 januari 2021
USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania Trump då de återvände till Vita huset den 31 december efter ett besök på Trumps privata bostad Mar-a-Lago.
USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania Trump då de återvände till Vita huset den 31 december efter ett besök på Trumps privata bostad Mar-a-Lago.Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s första dam Melania Trump uttalar sig för första gången om de våldsamma händelserna i Washington DC i onsdags, då anhängare till hennes make, president Donald Trump, stormade kongressen.

"Jag är besviken och nedslagen över vad som hände i förra veckan", skriver hon i ett uttalande på Vita husets hemsida.

Annons

Därefter går hon över till att kritisera vad hon beskriver som personliga påhopp, skvaller och missvisande anklagelser mot henne själv, innan hon fördömer attacken. Hon preciserar inte vilka anklagelser hon syftar på.

"Vårt land måste försonas på ett fredligt sätt. Var så säkra, jag fördömer absolut våldet som utspelade sig vid Kapitolium. Våld är aldrig acceptabelt", skriver Melania Trump.

"Det är inspirerande att se att så många är passionerade och entusiastiska över sitt deltagande i ett val, men vi får inte låta den passionen övergå i våld", fortsätter hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons