Annons
Nyheter

Medlem i Mansonfamiljen släppt ur fängelset

USA • Publicerad 11 juli 2023
Leslie Van Houten år 2017. Arkivbild.
Leslie Van Houten år 2017. Arkivbild.Foto: Stan Lim/AP/TT

Leslie Van Houten, morddömd tidigare medlem i Mansonfamiljen, har släppts ur fängelset i Kalifornien. Van Houiten har suttit inne i 53 år för två mord.

Kriminalvården meddelar att hon är villkorligt frigiven under övervakning. Van Houten, nu i 70-årsåldern, har förts till ett övergångsboende.

Annons

Kaliforniens guvernör Gavin Newsom sade nyligen att han inte tänker begära att frigivningen blockeras. Sedan 2016 har fem ansökningar om att den tidigare sektmedlemmen ska släppas ur fängelset blockerats av en guvernör i delstaten.

Van Houten dömdes ursprungligen till döden för att 1969 ha knivmördat Rosemary och Leno LaBianca i deras hem i Los Angeles. Morden ägde rum dagen efter att andra Mansonanhängare mördat skådespelerskan Sharon Tate och ytterligare fyra personer.

Sektledaren Charles Manson avled i fängelse 2017 vid 83 års ålder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons