Annons
Nyheter

Masskytt misstänks haft högerextrema sympatier

Den 33-årige man som sköt ihjäl åtta personer vid ett köpcenter i amerikanska Texas på lördagen misstänks ha haft högerextrema sympatier, uppger poliskällor i amerikanska medier.
USA • Publicerad 8 maj 2023
Människor evakuerades av polis från köpcentret i Allen i Texas efter lördagens massaker. Arkivbild.
Människor evakuerades av polis från köpcentret i Allen i Texas efter lördagens massaker. Arkivbild.Foto: LM Otero/AP/TT

33-årige Mauricio Garcia mördade åtta personer och skadade sju innan han själv sköts ihjäl av en polis som råkade vara i området.

Under dådet ska Garcia ha burit ett märke som kopplas till högerextremism, skriver CNN. Han ska också ha interagerat med nynazistiska inlägg på sociala medier, uppger poliskällor för NBC News.

Annons

Han bar på flera vapen under massakern, däribland ett halvautomatiskt gevär av typen AR-15 och en pistol, enligt polis.

Videofilmer från massakern visar hur en man kliver ur en bil vid köpcentrets parkeringsplats och börjar skjuta mot människor på trottoaren utanför entrén.

Två av dödsoffren avled på sjukhus. Av övriga som fördes till sjukhus efter massakern har tre personer genomgått "kritiska operationer", medan fyra personers hälsotillstånd är stabilt, enligt lokal räddningstjänst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons